Surfinia

Surfinia is de topper onder de hangpetunia's! De Surfinia doet het goed op zonnige of halfbeschaduwde plaatsen.

Tijdens de warme zomerdagen hebben Surfinia's dagelijks water nodig. Maar controleer altijd voor de zekerheid eerst of de grond niet nog vochtig is, want van teveel water krijgt de Surfinia gele bladeren.

Doordat de Surfinia een enorme groeiplant is, vraagt ze veel meststof. Plant Surfinia's zeker niet in te kleine potten, hoe meer volume in uw pot, hoe meer potgrond, des te beter ze groeien! 

Surfinia moet je zeker bijmesten in de zomer (niet de eerste 6 weken!), door wekelijks vloeibare meststof toe te voegen aan je gietwater, zullen deze planten je belonen met een overweldigende groei en bloemenpracht. Meststof toedienen in de vorm van pillen kan ook een oplossing zijn voor personen die al eens vergeten hun bloembakken te bemesten. 

Je kan ook regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen, maar meststof geven is nog belangrijker!

Als de bladeren geel worden, wijst dit op een tekort aan meststof.

Indien er een witte 'waas' of schimmel op de blaadjes komt, wijst dit op een schimmelziekte : meeldauw, dan moet je zo snel mogelijk sproeien met een fungicide (een beschermingsmiddel tegen schimmel).

Ook dikwijls je planten controleren op bladluizen, die vind je meestal eerst aan de basis van de plant. (til de takken eens op, en kijk in de bak of je in de potgrond witte stipjes ziet liggen, dat wijst op bladluizen!) . Dan besproei je ze met een insectenmiddel (insecticide)

Sommige variëteiten verspreiden zelfs een zoete geur (vooral Blue Vein en Blue).

Er zijn ook dubbelbloemige Surfinia's.

De populairste en beste variëteiten zijn : Purple, Lime, White, Snow, Blue Vein, Heavenly Blue

Andere variëteiten : Pink Vein, Hot Pink, Sweet Pink, Bleu, Sky Bleu

Contacteer ons

Eeksken 6,
9940 Sleidinge,
België

info@bloemisterijbraeckman.be
GSM: +32 (0)473 93 46 88
Tel: +32 (0)9 357 57 82
Fax: +32 (0)9 357 22 34