Viooltje

Je kan bij ons zowel viooltjes in het najaar (in de maand oktober) kopen, als in het voorjaar.

Viooltjes zijn onmisbaar om een tuin niet alleen in het voorjaar, maar ook in de wintertijd kleur te geven. Als vulling voor plantenbakken op het balkon of terras zijn ze eveneens ideaal. Zelden vriezen ze tijdens de winter kapot. De plantjes zijn immers winterhard. Let er wel op dat u ze voor een vorstperiode voldoende water gegeven hebt. Wie ze in het najaar plant, heeft in het voorjaar bij de eerste zonnestralen terug bloemen! In de winter kunnen de bloemetjes bij vorst best even slap hangen, maar van zodra ze de zon terug zien, rechten ze zich weer. Van zodra het niet meer vriest, worden er nieuwe bloemknopjes gevormd.

Er zijn twee soorten viooltjes : de grootbloemige en de kleinbloemige (viola cornuta). En het aanbod van kleuren is heel groot.

U kan bij ons ook terecht voor het vullen van uw bloembakken met viooltjes in de maand oktober en in het voorjaar (vanaf het eerste lenteweer tot ongeveer eind maart).

Tips voor langer viooltjesplezier :

  • Geef de viooltjes regelmatig water, ook in de winter. Niet als het vriest, maar wel zeker voor de vorstperiode.
  • Plant viooltjes dicht op elkaar voor het mooiste effect.
  • Vul uw bakken en potten met verse potgrond waaraan al meststoffen zijn toegevoegd. Bij ons kan je de beste kwaliteit potgrond krijgen.

 

Contacteer ons

Eeksken 6,
9940 Sleidinge,
België

info@bloemisterijbraeckman.be
GSM: +32 (0)473 93 46 88
Tel: +32 (0)9 357 57 82
Fax: +32 (0)9 357 22 34