Wij starten met de verkoop van de perkplanten en zomerbloeiers vanaf ong 20 april. Vanaf dan kan u ook uw bloembakken laten vullen.

Enkele tips om optimaal van uw bloembakken te genieten.

1. De kwaliteit van uw potgrond is het belangrijkste aspect. Gebruik altijd verse potaarde van hoge kwaliteit!

Als je bijvoorbeeld potaarde gebruikt van een jaar oud, dan zitten er helemaal geen voedingstoffen meer in. Het is zelfs heel vaak de oorzaak van verschillende schadelijke schimmels en bacteriën! Het is belangrijk dat je potgrond koopt van goede kwaliteit. Hoehoger de kwaliteit, hoe beter de planten zich kunnen ontwikkelen. Bij Bloemisterij Braeckman koop je potgrond van de beste kwaliteit!

 

2. hou ook rekening met de standplaats van uw bloembakken! Staan ze in de zon, schaduw of halfschaduw ?

De ene plant doet het beter in de schaduw, terwijl een andere plant mooier zal bloeien in de zon. Een Surfinia bijvoorbeeld, bloeit rijkelijker in de zon dan in de schaduw, maar een Vlijtig Liesje daarentegen, verkiest dan een plaatsje in de schaduw.

3. Ook de juiste hoeveelheid water is een zeer belangrijke factor!

 

De eerste weken zullen uw planten niet zo veel water nodig hebben, maar later, als ze meer gegroeid zijn, zullen ze ook meer water willen. Want hoe meer bladeren de plant heeft, hoe groter de verdamping is. Natuurlijk hebben planten die in de zon staan meer water nodig als die in de schaduw, en ook de planten die op een winderige plaats staan, zullen meer water nodig hebben. Als u niet zeker bent of het nodig is om de bloembak water te geven, til hem dan eens op. Als er nog voldoende water in een bloembak zit, dan weegt die gewoon veel zwaarder.

Of voel elke dag eens aan de grond, als die nog vochtig is, geef dan zeker geen water bij, want te veel water is ook zeker niet goed. Want dit kan wortelrot veroorzaken.

Controleer uw bakken ook na een regenachtige dag, want het heeft daarom niet genoeg in uw bakken geregend!

4. Natuurlijk is ook de bemesting heel belangrijk.

6 weken na het planten van uw bloembakken vragen deze extra voeding. Voorzie je bloembakken dus na 6 weken (niet eerder! Anders verbrand je de wortels!!) dus regelmatig van extra voedingsstoffen. Wij raden vloeibare meststoffen aan, die zijn gemakkelijk in gebruik. Meng de aangegeven dosis met een gieter water, en klaar! Doe dit één maal per week in het begin, vanaf eind juli mag dit gerust 2 maal per week. Let op met bloembakken in de schaduw! Die vragen zo veel meststof niet, hoe meer zon, hoe meer meststof. Op een echt warme dag wacht je ook beter tot in de avonduren.
En de planten nemen de meststof ook beter op als de grond vochtig is.

Zelf gebruiken wij voor onze eigen bloembakken ook nog eens voedingspillen met traagwerkende meststof. Vraag er ons gerust naar.

5. Bloembakken preventief spoelen.

Wij raden ook aan om uw bloembakken preventief te sproeien tegen bladluizen en witziekte, zeker Surfinia. Doe dit elke maand één keer: begin juni, begin juli en begin augustus.

Veel succes!

Contacteer ons

Eeksken 6,
9940 Sleidinge,
België

info@bloemisterijbraeckman.be
GSM: +32 (0)473 93 46 88
Tel: +32 (0)9 357 57 82
Fax: +32 (0)9 357 22 34